Melankålisk novell del 9

Kyrkan var avspärrad, konstapel Brynjá gick in i kyrkan och såg den döde prästen. Han blev chockad, eftersom det var Lars Isterssons son Purjo Istersson, han hade en silverdolk inkörd i hjärtat. Han vände sig till konstapel Yris och harklade sig. "Först dör Lars Istersson, sen dör hans son Otto Istersson, sen dör hans son mästerjägaren Brynolf och nu är Purjo Istersson död... det är någonting som inte stämmer.." 
"Och det inser du nu???" Utbrast Yris, hon blev förbajad. "Jag och min polisstyrka har arbetat med det här fallet i två veckor nu och NU inser du att det är något som inte står rätt till???" "Jaja, men har du listat ut varför alla har "älgen" inristat i pannan?" Frågade Brynjá. "För att ni bor i en by med massor av älgar?" Svarade Yris irriterat. "Ni som inte är ifrån Mossträsk förstår inte byns historia om varför älgen är så viktig för oss." Sa Brynjá. "För hundratals år sedan fanns det bara skog, dock en dag kom en kvinna ridandes på en älg. Älgen hade börjat äta mossan på marken och det var så Mossträsk kom till. Legenden säger att när kvinnan på älgen kommer tillbaka ska byn ta sin riktiga form." Berättade Brynjá och körde in tre kilo snus i överläppen.
 
Tiina förstod nu att hon höll på att börja bli galen, hon tittade på sin man som hade precis nattat barnen. "Ta av dig arbetskepsen Krille." Sa hon plötsligt. "Så du minns nu?" Frågade han och tog av sig kepsen, två enorma älghorn vecklades ut på hans människohuvud. "Så jag håller inte på att börja bli galen." Sa Tiina. "Det är dags för Mossträsk att återta sin egentliga form." Sa Tiinas man Krille och surplade kaffe.
 
Orvar stod vid Lars Isterssons gravsten, Ulva stod bredvid. "Han älskade dig mer än mig Orvar, du var inte lätt att tävla emot." Sa Ulva.
 
För sju år sedan så kom Ulva hem från jobbet, hon steg in i sovrummet, där hade hennes man Lars och en annan man passionerat sex, de brölade som två älgar. Ulva skrek, männen slutade i sin kärleksakt.
Två veckor senare var Ulvas saker borta från det föredetta parets hus, Ulva hade blivit deprimerad och soc hade tagit deras dotter pga hennes föräldrars sexmissbruk och drogberoende. Ett finladssvenskt par hade adopterat henne och flyttat till Helsingfors, de döpte den lilla bebin till Tiina.
 
Slut på del 9

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0