Så jävla skönt när livet känns helt rätt

Idag har min jobbperiod börjat på KFUM Nydala igen
Allt känns så jävla rätt
Så jävla bra
Jag älskar att arbeta där
Jag blir så sjukt peppad och kreativ och ja allt känns så jävla rätt
Har bakat scones och kokat te
OCH allt känns så jävla rätt

En av de bästa

You wanna fuck me?
Id fuck me..
Id fuck me so hard
 
Varför The silence of the lambs är en av mina favoritfilmer:
 
Jag älskar när det finns symbolism i filmer och det finns det gott om i the silence of the lambs
Vad jag tycker är synd är att alla uppmärksammar Hannibal Lector, absolut, Anthony Hopkins spelar honom superbra, men Jodie Foster, som spelar Clarice går in i sin roll minst lika bra som Anthony Hopkins gör! Det är ju ändå Clarice som är huvudkaraktären, såklart att huvudpersonen inte alltid får mest uppmärksamhet, men jag tycker att Jodie Foster borde få mer uppskattning av sin roll Clarice.
Ted Levine som spelar Jame 'Buffalo Bill' Gumb är typ en av mina favoritfilmpsykopater ever och bara älskar att han går runt med sin lilla hund till soundtracket till Goodbye Horses, resten det han gör är däremot inte lika trevligt
SE DEN
 
 
 
 
 
 
 
 

Tråk

Har tråkigt
Vill egentligen inte göra någonting
men jag har fortfarande tråkigt

Svulling

Jag älskar att äta onyttigt och jag tror inte att jag är den enda som älskar att göra det
Oftast får jag höra (säger även oftast själv) när man blir erbjuden/erbjuder någon t.ex. en kaka så säger jag och oftast andra "Nej, jag behöver inte äta den där...." och oftast är det för att de tycker att "jag är tjock och därför ska jag inte äta onyttigheter" såklart att jag också gör så och säger så då och då
Men, oftast nuförtiden gör jag det mer för att jag känner efter och då känner jag "jag är inte sugen, varför ska jag då proppa i mig den här chipspåsen?" och såklart ibland så fullkomligt skiter jag i att jag inte är sugen utan suger i mig tills det inte ens finns en liten smula kvar i påsens botten
Och såklart, ibland får jag bantningsinblick och äter typ inget som innehåller socker eller smör eller typ ens luft
Jag tror att många är så
Men, VARFÖR? Varför gör jag såhär? Varför gör typ alla såhär?
Jo, tack vare vårt "finfina" ideal på människan. Jävligt rippad, smal, gärna så benen syns (på ett snyggt sätt alltså, inte på värsta hej jag är uppväxt i Somalia, för DET är inte sexigt)
Jag blir glad när jag ser att det börjar komma mer en acceptans för alla kroppar, iallafall vad jag har märkt av börjar det bildas en mer acceptans i vårt samhälle om att alla ser inte ut som en inpressad, konserverad plastdocka med supersmal midja, alla ser inte ut som personen som säljer tandkräm i tevereklamerna, vi är olika, vilket är jätteviktigt att vi är!
 
Och när jag tänker på "finfina" ideal så tänkter jag t.ex. på Thinspo, en tumblr som hjärntvättar med tusentals bilder på väldigt smala (oftast unga tjejer) och med uppmuntrande kommentarer att svälta sig själv som "Din mage kurrar inte, den applåderar"
Jag har varit inne på Thinspo och såklart så blev jag också smått hjärntvättad, när det är tusentals bilder på unga, snygga tjejer som väger lika mycket som ett torkat höstlöv, ja, då blir man lite taggad på att höra sin mage "applådera" för man är ju så duktig för man inte äter och det finns ett väldigt tydligt budskap i Thinspo det är "Du är inte lycklig eller vacker när du har hull på dig, join us och bli vacker!"
Såklart man blir sugen på det! Om jag sätter upp en affish framför dig med jättemånga bilder på t.ex. coca-cola och visar "Du är inte lika lycklig utan coca-cola, du vill ha den här coca-colan, kolla på alla människor som dricker coca-cola, om du inte köper den här coca-colan så är du inte lycklig, plus att den är jäääävligt god!"
Såklart att man blir SUGEN på att göra som hjärntvätten säger, eller som vi kallar det i dagens samhälle, Reklam
 
Däremot, om vi ska prata lite mer om Thinspo, så är det lite konstigt att folk reagerar som om det var andra världskriget och ba "AHHHH nu kommer ALLA bli underviktiga och få JÄTTEDÅLIGT självförtroende!!"
Men, vart tror ni att Thinspo är inspirerad ifrån??? TYP ALLA REKLAMER, SYNEN PÅ MÄNNISKAN OCH SPECIELLT PÅ UNGA TJEJER
Kan inte man bli förbannad på den jävla synen på kroppen i samhället och sluta tycka att Thinspo är världens undergång? Det kommer ju från någonting, det är inte som att Darth Vader sitter där och gnider sina händer och bara "Mohaha, nu har jag skapat en sida som heter THINSPO här ska alla vända sig hit och bli underviktiga! Och det är JAG som har skapat detta förtryck, det fanns inte förut i vårt samhälle. Mohahha.. >:)"
 
Sen är det helt okej att vilja vara smal, det är absolut inget fel på det, man får se ut hur man vill, men oftast så kan det uppmana till svält och inte för ens eget bästa. Såklart man också kan vilja gå ner några kilo för att "då mår jag bra!"
Vill man vara tjock, helt okej, inget fel att vara tjock, vill man vara smal, helt okej, inget fel med att vara smal heller för den delen! Och såklart, att vilja lägga på sig några kilo kan vara jättebra! Mår man bra av det, behöver man det och blir jag lycklig av att vara smal/tjock är viktigt att ha i fokus!
Se ut som du vill! Det är din egna kropp och det är DU som äger den! Ingen annan!
 
Sammanfattningsvist då,
Thinspo är ett slags hjärntvätteri
Alltså, Thinspo är reklam, vilket är vanligt i vårt samhälle idag
Det är inte Thinspo som har SKAPAT svält, Thinspo har bara tagit efter idealen i vårt samhälle
Även fast Thinspo är mycket mer tydligare i sitt budskap så betyder inte det är reklamen på tv, i tidningar, i datorn överallt inte har samma budskap som Thinspo
"Svält dig" är budskapet, reklamen vi ser gömmer det bara lite bättre
 

NAJS

Bajs Bajs
DU är najs
Imorse åt jag frulle
Snart ska jag äta KEBABRULLE

Tarmluft jag får när jag dåligt mår
Kebab
Kebab
Kom hit
Så får jag äta med stor aptit

Tjo

Hej alla barn
Sitter här och fixar lite med biljetter, skatteverket, planerar läger, dricker kaffi och undrar VAD FAN SKA DET BLI AV MIG
Jag vet att jag har all tid i världen
varför blir jag stressad då?
Är det för jag verkligen inte vet riktigt vad jag vill göra eller att det finns så mycket som BORDES göra men inte hinns med? :(
stress

RESPEKTERA MITT LAND (medans jag pissar på ditt)

Ibland träffar jag människor som gärna vill att folk som kommer hit till Sverige ska ta seden dit de kommer
"Du kan inte göra så här, för det här är inte ditt land. Du får t.ex. inte bygga dina kyrkor, utöva din religon, klä dig som du vill osv."
Men, det är oftast samma personer som åker till Thailand, beter sig som skit och trash och argumentet är "AMEN, när man är på SEMESTER så får man släppa LÖS lite :)"
 
En gång pratade jag med en person som tyckte att muslimer tog över det svenska samhället
Varpå jag svarade "Men du, alla som åker till Thailand då?"
Varpå han svarade "MEH HALLÅ, VI HJÄLPER DEM GENOM ATT VARA TURISTER DÄR OCH STÖTTA DERAS EKONOMI"
Varpå jag svarade "Menar du, genom att svenskar åker dit och köper sexslavar oftast BARN, skitar ner, fullständigt visar INGEN SOM HELST REPSEKT åt deras sätt att leva är okej då?? Och det är inte BARA där som svenskar gillar att härja som våldtäktsvikingar, när jag var i Nairobi fick jag veta att det bor nästan TIOTUSEN SVENSKAR, I BARA NAIROBI! Och de har startat t.ex. svenska skolor mm. Såklart att det är bra att de startar skolor i Kenya, men bara för svenskar??????"
 
Visst, säg "ta seden dit du kommer" MEN LEV UPP TILL DET DÅ FÖR HELVETTE
 
 

hej 40åring på allers

Typ det vanligaste som händer när man öppnar en medelmåttig tidning med "sexuellrådgivning" är det här:
tjej: Hej! Jag är intresserad av en kille! Vet att han är intresserad av mig, vad ska jag göra???
Svar från sexpanelen (oftast kvinna i snart 40 årsåldern med färgat hår): Prata med honom, fråga vad han vill, om han bara vill få dig i säng är det inget att satsa på!
 
Alltså, ursäkta mig....
Varför är det ALLTID samma svar? Varför skulle inte den tjejen kunna ligga med honom utan att starta ett förhållande?? Varför tror verkligen ALLA i sexspalten att tjejen är ute efter ett hundraårigt förhållande? Och såklart, killar ÄR ju bara ute efter en sak, eller? Är inte det en ganska uttjatad fördom om bägge könen
Sussie, du kan ju inte ligga med honom om ni inte ska bli tillsammans, då är du en SLAMPA
Gunnar, du kan ju inte ligga med henne då vill hon ha A RING ON HER FINGER, DÅ ÄR DU FAST FOREVER
 
Kan inte folk bara LIGGA med varandra utan några jävla sexspaltsrådgivare, ska det vara så svårt att bara ligga och sen "Jaha, det var bra :) Nu återgår vi till våra liv och Allers sexfrågespalt stannar ute ur bilden"
Och om man nu skulle vilja ha ett förhållande efter det, ja, då är det fortfarande upp till dem att bestämma det själv utan påtryckingar ifrån omvärlden med kommentarer som "Nu MÅSTE ni bli tillsammans annars är du Sussie, ett luuuudeeer" "Fan, GUNNAR, det ä bara HIT AND RUN ;)))"
 
 
 
 

Teblekt

Sitter i mitt kartongslott och den kallaste sommaren någonsin börjar försvinna i tiden
Jag har gråtit flera liter tårar som jag sedan kokade te av
Drack tusentals koppar och tände ljus av stearin som kladdade sig fast vid hyllan
Tekannor blekta av te viras in i bubbelplast
Teblommor slås ut i koppar
De faller till botten och vattnet blir svagt brunt
Jag är blekt
Blekt av hela jävla Norrland
Blekt av ovisshet
Och ja
Jag är teblekt
 

Stoppar ner alla dessa år i ljusbruna lådor

Nästan alla mina saker är i lådor nu, mitt gamla rum håller på att tömmas
Att stoppa ner alla år i lådor känns ovanligt konstigt
Längtar tills jag får lämna det här rummet
Känner mig inte hemma i det här huset längre
Blir stressad varje gång
Jag vill komma hem

Innan jag drar till trästock

Om jag var ett djur skulle jag vara (och varför): Säl. För jag är tjock och söt samt älskar att bada. :)

Okej

Jag har alltid varit en känslosam person
Om jag blir väldigt ledsen så har jag svårt att hålla tillbaka tårarna
Om jag blir arg så visar jag det med hela min kropp och lava sprutar överallt
Om jag blir glad så sitter smilgroparna uppe i skyn
Om jag tycker något är roligt så skrattar jag tills tårarna rinner och jag ligger på golvet och flabbar
 
Men,
Nu har det hänt något konstigt, på senaste tiden så har jag haft OTROLIGT lätt för att gråta
Om jag t.ex. ser en söt bild på t.ex. ett barn så viftar händerna framför ögonen och jag måste hålla mig för gråt
När jag hör en fin låt så måste jag skärpa mig för att inte låta en flod rinna
Nyss tänkte jag på ett klipp när Oprah pratade med ett fosterföräldrarpar och med deras fosterbarn som hade haft det JÄTTESVÅRT och jag bet mig i läppen för att låta bli att gråta och bara "GUUUUU VA FIIINT BRÖÖÖL STACKARS FAMIIIILJ OCH NU ÄR ALLT BRAAAAAA GRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN"
 
Det kan vara för att jag har bytt p-piller till mini-piller, eller bara en period jag går igenom
För jag litar faktiskt inte alltid på att "amen du har PMS så det så, det finns ingen annan förklaring END OF STORY"
Jag är väldigt känslosam och uttrycker mina käslor mycket
Men jag råkar vara kvinna
Och när jag säger ifrån eller har en åsikt kan comebacken från omgivningen vara negativ
Men om jag var kille och hade en åsikt hade omgivningen troligtvist ba "U GO bra att du har en åsikt :)" Rätta mig om jag har fel, men det är så jag upplever det
 
Jag tycker inte det är jobbigt att visa känslor, såklart, det kan bli lite jobbigt, t.ex. när jag skulle åka hem till Umeå från Simon som hade nyss flyttat till Stockholm och vi skulle inte träffas förren en månad, då brast det, mitt i denna folkmassa vid bussen som skulle ta mig hem, där brast det och mascaran rann
 
Men som Ernst sa: "Varför ska jag hålla inne mina känslor när jag är ledsen?" True story Ernst
 
 

Husmodern i mig

Jag har en husmoder inuti mig (inte sexuellt menat) och denna husmoder kommer fram lite då och då, kanske husmodern bestämmer sig för att städa, tvätta, diska eller kanske baka, idag kom husmodern fram och så bakade husmodern scones med marmelad och te serverades också till det
 

En present

Fick världens finaste mumintavla av Moa :D
Om det har undgått någon så är jag ganska så
nej
så ÄR jag besatt av mumintrollen :) STOLT ERKÄNNER JAG DET

Födelsedagsfesten!

 
Förfest, födelsedagspresenter, vin, födelsedagspresenter, kroga på Båten, efterfest och Donken blev det och det blev legendariskt (blev så full så det blev inte så många bilder :P men ni får fantisera fram det ppl)
 
 

20 år

Ja, då var man 20 år
Systemet nästa

Magiskt inatt


Den lilla glassen

Vem var störst? Mamma eller glassen?

The sound of namnam

 

Om JAG fick bestämma

En av mina favoirtfilmer är Skönheten och Odjuret för att den är så fin, snyggt animerad och ritad och storyn är så klassisk
Visst, den är lite klurig eftersom Belle i filmen är väldigt självständig, eftersom alla tycker hon är "konstig" för hon gör lite som hon vill och är väldigt modig, vilket är bra men fortfarande "Hjälp! Jag blir anfallen av vargar! Help me plz! Hjälp jag blir fängslad i ett slott! Halp plzzzz!" Så, frigörande men fortfarande den typiska synen på kvinnor i filmer. Den har även såklart den typiska sättet att visa upp mannen på, "Hell yez jag är a beazt" "Hell yez I am Gaston I am macho."
Men strunt i det nu för beast är best.
 
Hursomhelst, om JAG fick bestämma (vilket verkar mer än rätt) så skulle Odjuret fortfarande vara Odjur, för när han blir människa igen så ser han ut som någonslags svärmors/drömprins/rådjursögd/ängleliknande gestalt!!
Me no gusta
 
Aj wantz teh beast and not teh svärmor.
 

Bilds from teh Stockholm bildbomb

Simon var skäggig och drack smoothies
Vi åt sköldpadda, Simon fyllde 22 år så jag och Rickard överraskade honom med prinsesstårta på sängen och jag åt glassbuffée pga. fet jävla mensvärk
Var på Grönan med Henrik och hans flickvän Katrin sen åt jag rosa sockervadd, kostade 5 kr extra än vit sockervadd, men jag vill inte ha vanilla I like me some pink suger hell ye bby
När vi åkte blå tåget så blundade jag jättehårt och alla äckliga rapespöken med sina äckliga chipsfingrar petade på mig :´( Katrin skrattade nästan ihjäl sig av lycka, det gjorde inte Henrik
Hittade VÄRLDENS finaste och sötaste bild på Rickard och Simon <3
 

Ume(å)

Woohoop, äntligen hemma igen!
 
Efter att ha varit ca 2 veckor i Stockholm och i sommarstugan på Märsön fick jag en panikhemlängtan, efter Umeå, lilla Umeå, med ca 10 stycken butiker, den bästa staden att bara ta cykeln och cykla vart man vill och att smsa en kompis och bara krypa upp i någon kär norrlännings famn <3
 
(Jag vet nu är jag en tönt MEN jag har saknat UMEÅ JÄTTEMYCKET!)
 
Första dagarna var jag i Vallentuna hos Simon och hans kompis Rickard som bor tillsammans i ett rosa lägenhetshus, typ det finaste huset någonsin!
Vi shoppade i Stockholm, åt nommig mat, drack cider i sommarvärmen och bara slappade!
 
Sen drog jag till Märsön och var med min familj och farmor, det var skönt, jag vet att det är bara yogatanter som får säga såhär men, på Märsön så hittar jag min inre frid (iaf de första dagarna sen vill jag hem)
 
Och nu är jag här i Underbara, Utomordentliga, Umeå! :D
 
Peace out!

RSS 2.0