I-landsproblem

Sitter här och dricker tranbärste med det kawaiidesu-namnet Månsken

Imorse vaknade jag och var dösugen på jordgubbar
Satt och fantiserade om att blanda jordgubbar, vindruvor, bananer och hallon i en salig röra

Så, jag drar till affärn och plockar ihop det jag vill ha
ilandsalarm, kortet funkar inte
det är inte första gången
jag blir så förbannad
hatar min bank

Funderar på att dra senare och köpa (om jag ork)


Nej fan jag måste göra det, KOLLA BARA PÅ BILDEN NOMNOM


Persona

Hej

jag tycker om att klä mig såhär och brukar vara klädd så
jag tycker även om att äta mumsiga pastarätter



Min förebild



Och när allt var nere på botten så vände det

Har gått runt och varit sur och stressad

Vet inte vad jag vill bli riktigt
Ångrar saker jag inte har gjort
Förbannar saker som jag har gjort
Är så trött på Umeå
Universitetet??
Ett i-landsproblem helt enkelt
Känner mig stressad
Känns som om att fötterna inte riktigt har varit nere på jorden
Känner mig gammal fast jag är knappt 20 bast

Men, då händer det, en ny chans öppnas och jag blir så jävla lycklig

Om jag inte börjar plugga till hösten så ska jag flytta till Stockholm och jobba där :))) känns SUPER!

Så, sista tiden som tonåring, snart "vuxen på rikt", had the best time of my life


Lisa-skämt

Idag när jag och Lisa lunchade så hände detta:

Lisa: Du, vet du vad den blodigaste kvinnan i Kina heter?

Hanna: Den, BLODIGASTE kvinnan?

Lisa: Ja.

Hanna: Eh, jag vet inte, ingen aning...

Lisa: TAM-PONG

Hanna: (DÖR AV SKRATT och skrattar lääääängeeee)

Lisa: Vad heter Thailands blodigaste kvinna?

Hanna: Thailands? Ne, ingen aning.

Lisa: Bin-DA

Hanna: (DÖR AV SKRATT OCH GRÅTER AV SKRATT)

Så dåligt att man skiter ner sig av LULZ

Piknicken






(Jag "ler")


Filmtips

Oftast så tycker jag inte alls om "hollywood" filmer, när allt ska vara så typiskt amerikanskt, överdrivet, action och moralkakor sådär in your face.

Men det finns jättebra amerikanska guldkorns filmer som ibland visas på biografer i andra länder. Oftast är det så att de BRA filmerna stannar i det landet de är producerade i så omvärlden inte får se dem, om man inte går på någon alternativ filmfestival.

Hursomhelst, en film som jag älskar är Winters Bone
Den handlar om 17åriga Ree Dolly, som bor mitt i skogen i ett hus med sin psykiskt sjuka mamma, sin lillebror och sin lillasyster. Eftersom mamman bara sitter stilla och tyst i deras hem så är det Ree som tar hand om hela familjen.
En dag hotas de av att förlora huset pga. att hennes pappa inte har dykt upp i domstolen, då bestämmer sig Ree för att hitta sin pappa som är en försvunnen brottsling. Om hon kan bevisa att han är död så får hon hittelön av polisen och behålla huset, så hon ger sig ut för att hitta sin pappa, död eller levande.
Ree's släkt är en slags whitetrashmaffia som bor i utspridda hus i den stora skogen, hon möts av släktingar som ogärna pratar om var hennes pappa kan vara och upptäcker snart att en hemlighet döljer sig hos sina släktingar. 

Det är en JÄTTEBRA film! ALLA MÅSTE SE DEN!

 Jennifer Lawrence spelar Ree Dolly 

Helgen i parken

Från fredag till idag har jag hängt minst en gång per dag i Sf-parken, det har varit så varmt och soligt så det var svårt att inte gå dit som de flesta Umeborna gjorde

I fredags så satt jag och Elina, som var och hälsade på i Umeå, vi åt jordgubbar och bara pratade som vi gör när vi inte har setts på förlänge.

I lördags satt jag, Elina och Rasmus där i parken igen, vi åt glass och umgicks, bara vi tre som den gamla goda tiden och babblade på om allt mellan himmel och jord

Idag hade vi piknick för Simon, som ska flytta till stora stygga Stockholm nästa vecka, det var jättetrevligt! Vi åt mat och stekte i solen på piknickfilten och handduken och smetade in oss i solkräm för att vissa av oss (jag och Elina) blir kräftor i solen efter 1 minut i solsken.

Igår var det även queerclub, det var jättemysigt! Vi satt ute på uteserveringen, drack strawberry daiquiri, cider invirade i filtar och myste i solnedgången. De hade även filtar man kunde sitta på på uteserveringen där satt vi oss sen och pratade länge.
Loreen vann ju igår, och hela queerclubs dansgolv skakade av euphoria när hon vann inatt, helt galet!

Ska få Lisa att skicka bilder från i helgen :))) 

TITTA NÄR JAG DANSAR

Mina fötter
Mina händer



Soon..

Snart ska jag gå och köpa gofikan (go betyder bajs på persiska och fika betyder fitta på italienska)
Så jag ska alltså gå snart och köpa bajsfittan

Simon jobbar sent som vanligt, den snorungen

I sommar vill jag knarka
Lyssna på Lilla Lovis
Drömma
resa
dämpa vuxenångesten (ä int så lätt, man vill jue va barn)
och besöka minst 1 festival


newsflash

Satt nyss och pratade med Elina om att Obama för ett antal veckor sedan sa att han tyckte det var helt okej med homosexualitet.

Och nu har folk i hela världen hypat över det "ÅHH OBAMA TYCKER OM HOMOSEXUELLAS RÄTTIGHETER" och även här i Sverige, fast än Sveriges syn på homosexuella är så mycket bättre än USAs syn så känns det som varje gång USA kommer på något eller accepterar något som Sverige redan har följt eller redan har vetat så beter sig vissa människor som om att man har nyss infört det.

Superbra att Obama har uttalat sig om detta till USA, men Sverige är ju redan medvetet om detta och varför ska det vara så jävla speciellt när en amerikansk president säger det? Kul för amerikanarna, då kanske det blir ett mer rättvist samhälle där (vilket behövs) men i Sverige?? Sverige behöver bättra på sin syn på homosexuella men inte på samma nivå som USA. Där religon praktiskt taget nästan styr och är mycket viktigare än i Sverige.

Varför är främlingsfientliga partier rädda för att Sverige ska Islamiserars när USA redan har amrikaniserat hela skiten redan?

Det är fest i min fitta och alla måste komma


Lite mer från Stina Wirsén

Stina Wirsén är inte bara författare utan konstnär och illustrerar sin egna böcker

älskar hennes stil!!




Att påverkas

Igår såg jag Toddlers and Tiaras ett amerikansk realityshow som handlar om barn från åldern 3-10 år. Det handlar om skönhetstävlingar för barn där domarna dömer vem som vet mest hur barnen ska uppträda på scen, talanger och hur barnen ser ut.

Ibörjan visste jag inte alls vad jag egentligen tyckte om det, jag menar, barn måste få göra vad de vill, om de vill spela hockey, dansa balett, ängna sig åt fågelskådning eller delta i skönhetstävlingar så måste ju barnet få testa på att prova det.

Sen gick jag ut och tvättade fönstrerna, när jag stod där och tvättade så hörde jag grannarnas barn när de lekte. Varpå jag hörde från barnens lek "Du kan inte ta mig för du är en tjej" det var typ 8 barn, typ grannbarnen och jag tror det var barnens kusiner också som var där och lekte. Och det var mest äldre pojkar och en liten flicka. Pojkarna ropade den frasen säkert 10 minuter innan pappan som stod och grillade bredvid dem äntligen sa till, men då sa han "Sluta att skrika så mycket!" Flickan som fick kommentaren "Du kan inte ta mig för du är en tjej!" Tyckte uppenbarligen att det var jobbigt och sa emot. Men, det reagerade inte alls pappan på.

Nu kanske en del tycker jag överdriver, men vi påverkas extremt mycket som barn. Jag minns själv att när jag var liten så gick man oftast runt och sjöng "Killar är bäst ingen protest, protesten försvann och tjejerna vann" eller "Tjejerna har blöjor och killarna har tröjor" jag vet, det låter inte alls farligt och vi var väll typ lågstadie- till mellanstadieålder när vi höll på så. Men varför sa vi så?
Jo, för vi visste minsann att det var skillnad på könen och att det minsann var negativt och skulle bli ett slags slagord att tillhöra de motsatta könet.

Jag minns även en annan sak, när jag var liten så tyckte jag det var "konstigt" och "fel" att två killar kramades, varför tyckte jag så? För det var och är tyvärr fortfarande samhällsvärderingar! Ingen hade förklarat och pratat med mig om vad homosexualitet egentligen var, att det inte är alls något fel med det och även fast två killar kramades så betydde inte det att de var homosexuella. För även homosexualitet uppfattades som "fel" iaf i min klass och skulle då också drivas med.

Så, samhället och föräldrarna påverkar extremt mycket till barn. Så, om en förälder sätter sitt 6 åriga barn i en skönhetstävling, hur påverkas egentligen barnet då? Nu säger inte jag att jag vet exakt hur alla barn tänker som deltar i skönhetstävlingar, men om barn får veta i redan tidig ålder att om jag ser vacker ut så blir jag älskad, genom smink, kläder, vinna priser osv. och om jag inte vinner priser för hur jag ser ut så är jag ingenting värt.

Och det gäller inte bara skönhetstävlingar, det gäller allt! Typ tävlingssporter, fotboll, balett, gymnastik, föräldrar som lever genom sina barn och föräldrar som pressar barnet för hårt i vilken aktivitet som helst!

Barn hör verkligen allting som rör sig omkring hen och föräldrar måste vara försiktiga vilka uppfattningar barnet får om rätt/fel och sig själv.


Det går inte att bädda in den här videon för den har blivit inaktiverad (UNDRAR VARFÖR -.-)
http://www.youtube.com/watch?v=ORcBTC7TiVY&feature=relmfu



April fool

Patti Smiths nya singel från hennes kommande skiva Banga har kommit!!!


Nope

Jag tänker inte vara på kulturnatta ikväll

Varför?

Banden som spelar har jag antingen redan sett och de som jag inte har sett vill jag inte se
Jag vill inte vara full och spy ner mig
och det är jätteöverskattat, typ som valborg


Humor

I onsdags visade Lisa mig typ en av de roligaste videos jag sett på länge

Vi låg i sängen, Lisa fick bag in box och vi grät av skratt


Vem och hen

Det finns en bokserie som är jättebra, färglatt, jättebra könsperspektiv och väldigt "hen-aktigt"
De kallas "vemböckerna" som beskriver olika situationer för barn och starka känslor typ som vems kompis, dela med sig, livsfrågor och varför är hen ledsen? Har läst böckerna hundratals gånger för barnen och ibland på egen begäran ;)



 Böckerna är skrivna av Stina Wirsén :)

hej igen


woop woop

Nu är det bag in box!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elinas beskrivning av mig :))

Elinas underbara beskrivning om vem jag är:

Vem är Hanna Stavrén och hur träffades ni?
Hanna Stavrén är en annan kamrat. Hon gillar otäcka saker som Uncle Dolan och dylikt, samt att dela med sig av dessa. Men hon gillar också feminism, kultur och Mumintrollen och är bra på att vara kreativ hon också, att sjunga och att göra sin röst hörd. Vi träffades på Kulturskolan, ett sommarjobb vi hade. Hon trodde att min asfina pärlplatts-svamp som jag hade runt halsen (för jag var ett emo) var en nyckelpiga och så skrattade hon när jag utbrast ”Mengele” när det gick dåligt en gång.
 Elinas bloggis

vatten vatten bara vanligt vatten

Alltså igår, jag och Simon köpte massor av onyttigheter, la oss tilsammans i soffan, gosade och åt snarr, livskvalitet på topp
det bästa med att ha jobbat en heldag och varit stressad är att komma hem och bara slänga sig i soffan med sin älskling och ÄTA ONYTTIGT

Idag när jag var på jobbet så lyssnade vi på barnsånger, många kände jag igen och blev melankolisk (säg melankolisk med finlandsvenskbrytning) herregud, barndomsminnen väcks upp igen, speciellt när vi spelade Kalle Theodor så blev jag JÄTTEJÄTTEMELANKOLISK <3
men när vi lyssnade på sången vatten vatten bara vanligt vatten så såklart det började ösregna

Ikväll ska jag och Maja träna, AFRODANCE, kommer bli så sjukt jobbigt och svettigt men kul :)


<3

HamBÖRGARE


Fancy things när jag känner mig grå

Idag känner jag mig grå
går runt i tröjan jag har fått av Musis och får inte bort mascaran från igår

Muntrar upp mig med fancy saker (med bilder från min vattenskadade mobilkamera)

Den här ikonen av heliga Maria 
fick jag av Anne-Marie (Paulines mormor)
hon är sjukt bra på att måla




Überfin tekanna med en NIN på!! Från Simons jobb Sagami


Japansk Uggle-öl :)


OCH MAT

DUMPLINGS <3

Ciao


19 somrar

För gammal för fjortisklubbarna
För liten för systemet


Ma weekänd

Använder helgerna mest till för att slappa nuförtiden
igår så kom jag till ma och pa
duschade, slappade, åt, slappade och sov

Idag har jag vräkt kladdkaka och glass med Maja, handlat och just nu ligger jag bara och är
en last för samhället

Jag vill inte vara en last för samhället
jag vill vara fancy
som Pusheen


GE MIG GE MIG ALLT




Om du vill göra mig lycklig på min födelsedag så köp allt detta till mig <3

Saker du säkerligen vet om mig

Saker du säkerligen vet om mig:

Jag älskar Mumintrollen

Jag är Feminist

Jag jobbar på Dagis

Saker du nog inte vet om mig:

Jag är jävligt bajsnoedig just nu



Nu ska jag bajsa


 
En jättebra och rolig liten film av Bianca Kronlöf

Nervös

Nervös
nervös
nervös


RSS 2.0