Filmtips

Oftast så tycker jag inte alls om "hollywood" filmer, när allt ska vara så typiskt amerikanskt, överdrivet, action och moralkakor sådär in your face.

Men det finns jättebra amerikanska guldkorns filmer som ibland visas på biografer i andra länder. Oftast är det så att de BRA filmerna stannar i det landet de är producerade i så omvärlden inte får se dem, om man inte går på någon alternativ filmfestival.

Hursomhelst, en film som jag älskar är Winters Bone
Den handlar om 17åriga Ree Dolly, som bor mitt i skogen i ett hus med sin psykiskt sjuka mamma, sin lillebror och sin lillasyster. Eftersom mamman bara sitter stilla och tyst i deras hem så är det Ree som tar hand om hela familjen.
En dag hotas de av att förlora huset pga. att hennes pappa inte har dykt upp i domstolen, då bestämmer sig Ree för att hitta sin pappa som är en försvunnen brottsling. Om hon kan bevisa att han är död så får hon hittelön av polisen och behålla huset, så hon ger sig ut för att hitta sin pappa, död eller levande.
Ree's släkt är en slags whitetrashmaffia som bor i utspridda hus i den stora skogen, hon möts av släktingar som ogärna pratar om var hennes pappa kan vara och upptäcker snart att en hemlighet döljer sig hos sina släktingar. 

Det är en JÄTTEBRA film! ALLA MÅSTE SE DEN!

 Jennifer Lawrence spelar Ree Dolly 

Kommentarer
Postat av: Elina✿

Går den på bio?

2012-05-29 @ 15:44:06
URL: http://chaquette.blogg.se/
Postat av: Hanna

Nej, den går inte på bio, men den finns på hyrfilm eller så kan man ladda ner den :) den är JÄTTEBRA

2012-05-29 @ 17:13:31
URL: http://ilandsporblems.blogg.se/
Postat av: Elina✿

var kan man ladda?

2012-06-06 @ 00:55:31
URL: http://chaquette.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0