The unholy generation

I ettan i gymnasiet hade jag en engelskalärare som jag inte tyckte om, jag hamnade ofta i argumentation med hen. Varför? Jo, den här läraren tyckte om att trycka ner andra kulturer, tyckte att ungdomar var dumma i huvudet och hen var väldigt orättvis i betygssättning, t.ex. att de som hade g skulle få ig och de som hade mvg skulle få vg osv.

En dag kom denna lärare in i klassrummet år 2009 när alla hypade fågelinfluensan och sa: Mitt förslag till skolan var att vi skulle ta bort all alkogel, för att ni ungdomar kommer bara att dricka upp det. Och vad kände man då? Typ första tanken var "MEN HALLÅ? Om man vill bli full så fixar man det själv, utan att dricka någon slags berusad flyttvål och sen så är det krav att ha alkogel på skolor/jobb speciellt nu när alla hypar hångelfågelsjukan!"

Men det är ju så jävla typiskt, det är ju alltid ungdomens fel! Alltid när något som ungdomar gör eller har intresse för så är det alltid några gnällmiffon som spyr ut sig åsikter.
1980 lät det såhär: Rock är DJÄVULENS musik! Skydda barnen och ungdomen innan de blir förtappade! Uppmuntrar barnen till mord och våldtäkt!
Och år 2012 låter det såhär: Spel är DJÄVULENS verk! Skydda barnen och ungdomen innan de blir förtappade! Uppmuntrar barnen till mord och våldtäkt!

Varför tror samhället att ungdomar och barn är helt dumma i huvudet? Det är ju de äldres sjuka fantasi att t.ex. Ullrik 12 år ska mörda och våldta pga. Mortal Combat eller Rammstein eller dricka alkogel så han ska bli full. Tror folk att unga är dumma i huvudet på riktigt?? Varför i hela friden skulle unga göra det? Om en ung människa dricker alkogel, blir mordkåt av musik eller spel då ska den personen fan ha hjälp! Då är det ju en sjuk person och alla unga är fan inte sjuka i huvudet.

Sammanfattning: Unga människor är inte dumma i huvudet, det är DU 40-åriga människa som hypar runt på dina sjuka fantasier.


Kommentarer
Postat av: Elina

Varför skulle ungdomar ens dricka alkogel? Inte helt hälsosamt direkt.

2012-06-20 @ 22:21:57
URL: http://chaquette.blogg.se/
Postat av: Hanna

Somsagt, för att unga har alltid varit "dumma i huvudet" i äldres ögon, t.ex. min lärare menade "de kommer att dricka alkogel och bli fulla för att när man var 16 år då ville jag iaf göra det" de kanske refererar lite för mycket till sin egna sjuka hjärna och så är det ju alltid, samhället skyller på de unga, tyvärr när inte alls alla ungdomar är helt förtappade bakom en bastu.

2012-06-21 @ 09:57:40
URL: http://ilandsporblems.blogg.se/
Postat av: Elina

Ja men seriöst, hur tänkte hen där då? Är ju lika "smart" som att dricka parfym för att uppnå fylla.

2012-06-22 @ 20:03:59
URL: http://chaquette.blogg.se
Postat av: Hanna

För att fördomen "unga är dumma i huvudet, de gör vadsomhelst för att bli höga eller fulla" plus att den här människan var väll lite extra dum i huvudet, men det är ganska vanliga att många tror att man är dum i huvudet om man är ung för att man ses som oerfaren, dock inte sant alls

2012-06-23 @ 19:04:55
URL: http://ilandsporblems.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0